WEEKLY OBSESSION #2

Geçtiğimiz hafta deli olaylarla dolu değil miydi? Apple Music, Superbowl, Beyonce, ANTI derken dolu dolu bir hafta geçirdik. Peki bu hafta benim ‘kafayı bozduğum’ şeyler neler?

 

FORMATION

 

1035x1035-image003-640x640

Beyonce son albümünde yaptığı gibi tarih vermeden sessiz sakin bi şekilde ‘digital drop’ yaparak herkesin dikkatini üzerine çekti. Superbowl arifesinde yaptığı bu hareketle ilgiyi katlayan Beyonce şarkı ve klip ile ayrıca konuşuldu.

Şarkının sözleri ailesinin ve kendisinin medyayla olan ilişkisini anlatırken klipte ki detaylar farklı noktalara gönderme yapıyor. Klipte polisler harici herkesin (duvardaki portreler dahil) siyahi olması, stop shooting us sloganlarının yankılanmasıyla Beyonce ırkçılık iddialarına maruz kaldı. Benim şahsi görüşüm ise şöyle; Eğer ırkçılık dediğimiz şey bir ırkın diğerlerine göre üstün görülmesi ise bu klipte kesinlikle bir ırkçılık var. Ancak siyahi insanların bugüne kadar hep azınlık/ezilen taraf rolünde olması sebebiyle Beyonce’nin yaptığı bu hareket ırkçılıktan çok ‘savunma’ olarak algılanmış durumda. Şarkının kendine gelirsek öyle ahım şahım bir söz veya müzik yok ancak inanılmaz ağza takılan ve kendini dinlettiren bir beyonce şarkısı.

BINGE

 

91nX6drReCL

Internet fenomeni Tyler Oakley’nin aylar önce çıkardığı kitabı Binge’i okumaya başladım. Türkiye’ye gelmemesi hatta iBooks’ta bile olmamasından dolayı anca başlayabildiğim kitap şimdilik güzel ilerliyor. Kendi hayatını anlattığı kitap ilk çıkığında NY Times bestseller ünvanı almıştı.

Kitaba nasıl ulaştığımı öğrenmek isterseniz yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

 

INFINITE LOOP

 

 

devicesParis-İstanbul uçak yolculuğumun geçmesini sağlayan yegane oyun… Normalde oyun oynamayı seven bir insan olmamama rağmen çok severek oynadığım bir oyun Infinite Loop. Verilen parçaların birleştirilerek sonsuz bir döngü haline getirilmesine dayanan bu oyunu indirmeniz için aşağı link bırakacağım.

Infinite Loop

 

 

 

 

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.